Reclamation Loft Conversion - The Curious House
66265
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-66265,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Reclamation Loft Conversion

Category
Design
About This Project

We designed a loft conversion in a small Victorian workers cottage. The brief was space saving with reclamation! We sourced reclaimed pine from Lassco to cover the floors and excess was used to clad a freestanding wardrobe and construct skirting. Chimney stacks where exposed and left. Reclaimed pine shutter doors where used to access further storage loft space and old window shutters where used for the wardrobe door. The client wanted a Pig/ Sohohouse bedroom style so we found an old cast iron bath with original freestanding taps, the taps where reserviced and the bath re-enamelled and painted, the result is a light airy decadent bedroom befitting it’s age and size.